Селски туризъм в Западни Родопи

Защо да изберете селски туризъм в Родопите за своя почивка и по-точно западната им част? Причините са много и ще ви учудят, защото регионът е райско кътче за Релакс и забавления.

Чрез селски туризъм в Родопите може да се потопите в супер атмосфера и затова е предпочитан. Там ще намерите уюта, спокойствието, красива панорама и безброй забавления. Какво да посетим в областта?

Село Лещен е местенце за селски туризъм в Западни Родопи, където ще забравите за ежедневието и ще се насладите на автентични къщи за гости в старинен стил, на традиционни ястия и природа. То е предпочитано от туристите именно заради това.

Друго, много красиво местенце, подходящо за селски туризъм в Родопите, в което ще се влюбите, е ваканционно селище Омая. Там ще видите китни къщички за гости, които предлагат всичко нужно за перфектна почивка. В областта има за посещаване затънтени, природни кътчета.

В градовете Смолян, Златоград, Доспат също има множество автентични къщи, които ежегодно привличат туристите. Селски туризъм в Родопите в тази част се слави именно с тях, защото те са съхранили старинните си фасади, магнетичната атмосфера и специфика.

Ако искате да усетите духа на миналото, бит и история, всичко в региона е пропито с усещане за миналото време. Красивата архитектура на сградите е тази, която привлича туристите да изберат селски туризъм в Родопите.

Друго важно е, че околията предлагат чудесна възможност за планински преходи – неизменна част от всеки селски туризъм ва Родопите. В околността има множество върхове, които привличат ежегодно привърженици на походите.

Ето тук е перфектно за риболов, тъй като реките са пълноводни и има разни видове риби. Едно от най- предпочитаните е река Арда. В региона е и язовир Кърджали, Доспат и Въча.

Западни Родопи е предпочитано място и за любители на пещерите. Освен обиколка, те могат да се възползват и от спускания с въже. Най- красивите пещери в областта са Дяволското гърло и Ягодинската пещера.

Ако предпочетете селски туризъм в Западните Родопи може да посетите различни туристически забележителности като: Дяволски мост, Чудните мостове, Асенова крепост, Триградското ждрело.

Регионът предлага и възможност за посещения на редица християнски храмове като църквата „Света Неделя”, Бачковския манастир и Кръстова гора, които впечатляват със своите красиви фасади, митична история и дух.

Селски туризъм в Родопите (Западни) дава възможност туристите да се докоснат до историята, легендите и културата на нашите прадеди. Те могат да научат какви ли не истории за този край и хората, обитавали земята. В местността може да се усети старовремска атмосфера, тъй като има множество обекти с исторически характер. Пример за това е Тракийското скално светилище Беланташ.

Много туристи посещават Западни Родопи заради нетрадиционните забавления- разходка с лодка по река Арда, конна езда, разходка по въжени мостове, разходка из пещери, манастири, върхове.

Селски туризъм в Родопите - е комбинация от множество удобства и забавления: различни възможности за отдих, нетрадиционни забавления, планински походи, автентична архитектура и разбира се величествена панорама.

Снимки от аквичоп

 • Паметник от Аквичоп в Лерида
 • Коментар: Акчиоп в Лерида - отново паметника - в профил :)
 • Гастролиращи актьори
 • Коментар: Гастролиращи актьори от аквичоп в Тарега
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Стълбове от бликаща вода в магическите фонтани по време на аквичоп.
 • Гъби от кавичоп до триглав
 • Коментар: Красива снимка на гъби, направена от приятелкатами по време на аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена над хижата по посока върха.
 • Аквичоп до спортната зала
 • Коментар: Спортната зала в Габрово. Временен лунапарк, а сега кипи усилен ремонт на инфраструктурата до спорната зала. Не се препоръчва в мемнта аквичоп там.
 • Аквичоп на крайбрежието на Тарагона
 • Коментар: Аквичоп в Тарагона - снимка от крайбрежието
Нагоре