Трайната боя за коса поставя началото на Л'Ореал?

Л'Ореал е най–голямата козметична компания в света, но може би най-често бива свързвана с производството си на боя за коса. Милиони жени по света ползват продуктите на компанията и вероятно няма представителка на нежния пол, която да не е чувала популярната марка. Всъщност Л'Ореал е собственик на стотици марки действащи в сферата на парфюмерията, козметиката, продуктите за боя за коса, медицински изделия за разкрасяване и други. Работната дейност на компанията е съсредоточена в Париж, затова и една от най-разпространените търговски марки е Л'Ореал Париж.

Как стартира Л'Ореал?

Фирмата започва своята дейност през 1907 в Париж, като производител на боя за коса. Две години по-късно дейността й се разширява, като Л'Ореал е вече официално регистрирана като търговско дружество. От момента на създаването си, фирмата неотлъчно се стреми да подобрява качеството на своите продукти. В ниша като производството на боя за коса, тази дейност е от съществено значение, така се поддържа потребителското доверие и интерес. С годините, броят на научните работници се увеличавал все повече, така Л'Ореал създал своите лаборатории в редица държави като Япония, Китай, Франция и не на последно място Америка.

Развитие на търговските марки

През 2006 година Л'Ореал достига своя пик спрямо финансовите си приходи. Фирмата става дистрибутор на огромен процент професионална боя за коса, но най-големия процентен дял продажби се държи от луксозните стоки, които фирмата предлага. Бумът на продажби се концентрира в Западна Европа, която заема 47% от целия успех на Л'Ореал. След нашия континент се нареждат северните части на САЩ със своите 26%.

Силно маркетингово представяне

Парижката компания е известна със своята силна и иновативна рекламна кампания. Едни от най-красивите жени са представителни лица на марката боя за коса. Ева Лунгория, Дженифър Анистън и Кейт Мос са само малка част от топ звездите, които рекламират марката с красивата си външност.
Най-привилегированите потребители на боя за коса са фризьорите и стилистите, които имат достъп до професионалните продукти на Л'Ореал, въпреки това обикновените купувачи не са пренебрегнати, тъй като продуктите за ежедневна грижа за косата не отстъпват по качество и прецизна изработка.

Снимки от аквичоп

 • Магическите фонтани
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - още един кадър.
 • Динамика във Фарера
 • Коментар: аквичоп във Фаррера - динамика
 • Никополис ад Иструм_4
 • Коментар: Колона от Аквичоп до Никополис ад Иструм
 • Учение с въжета
 • Коментар: Учение с въжета и катерене по време на аквичоп. В друга част на района около Дряновски манастир се провеждаше учение и на други хора за провеждане на път с въжета по скалите.
 • Пейзаж сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - пейзаж
 • Зелена прелест от аквичоп до Триглав
 • Коментар: Зелен килим се стели пред нас и нагоре, а най-отгоре скалист връх :)
  Незабравими мигове от аквичопа ни до Триглав.
Нагоре