Сайт за животни дава съвети как да обучавате ротвайлера

Красивите представители на породата ротвайлер произлизат от германския град Ротвайл. Благодарение на своя голям размер, те са били използвани като охрана и защита на добитъка, при различни полицейски акции. Статии в известен портал за животни напомнят, че ротвайлерът е известен със своята интелигентност и доблест. С подходящо обучение, тези кучета могат да бъдат отглеждани и развъждани, за да се превърнат в изключително лоялни и приятелски настроени.

Тъй като са много силни кучета, те са и много чувствителни, когато става дума за територията им. Следователно, основен проблем при обучението им е да ги накарате да ви слушат. Известни са инциденти от миналото, заради които появата на представители на породата всяка страх и паника сред повечето хора. Но ротвайлерите съвсем не са онези страшни зверове от филмите. Те рядко се чувстват уплашени и ситуации, в които непознати са били ухапани от ротвайлер се обясняват с това, че човекът е нарушил територията на кучето, което е реагирало агресивно на това. Действително, представителите на породата не са агресивни. Неправилното обучение, обаче, може да доведе до израстването на едно озлобено и страшно куче. Специалистите от известен зоопортал призовават стопаните на ротвайлери задължително да обучават своите кучета още от най-ранна възраст. По този начин ще се избегнат обичайните проблеми при дресировката, които са силна агресивност, лаене, хапане.

Важно е собствениците на ротвайлери да бъдат запознати с основната концепция за обучение, за да могат да отгледат едно послушно и добродушно куче, напомнят в популярен сайт за животни. Ротвайлерите могат успешно да бъдат насърчавани да се държат добре с помощта на различни методи за обучение. Например, един от тях е, даване на награда всеки път, в който кучето изпълни правилно подадена команда. Всяко куче има слабост към лакомствата и този метод работи безотказно, стига да сте последователни и търпеливи към кучето. Нужни са много работа и упоритост, както и ранна социализация на ротвайлера. Ако разгледате сайта, ще прочете съветите на специалистите от зоопортал, че трябва да запознаете ротвайлера с живота си, за да знае с кои хора край вас трябва да се отнася мило, както и дали е необходимо да ви защитава и кога. Не е желателно да наказвате строго кучето си, защото това може да отключи злоба и агресия в него. Въпреки това, в някои случаи заемете твърда позиция пред него и му покажете кой е шефът, но без насилие. Не забравяйте, че насилието ражда насилие. Според проучвания, най- честата причина, поради която ротвайлерът ще ухапе човек е, когато е бил ударен или физически насилван.

На страниците на известния сайт за животни ще прочетете съвети, които призовават собствениците на тези кучета да отделят достатъчно време на своите любимци в грижа и възпитание. Ако искате да имате послушен ротвайлер, трябва да сте сигурни, че прекарвате достатъчно време с него и го дресирате подобаващо.

Поради сравнително големия си размер, представителите на мощната порода могат да страдат от затлъстяване, което води до допълнителни здравословни проблеми като артрит, затруднено дишане, сърдечна недостатъчност и други. Ежедневното раздвижване предпазва от ранната им поява.

Ротвайлерите могат да бъдат обучени по- ефективно чрез физически упражнения на открито. Ясно е, че дресировката не е лесна и може да ви отнеме значително време. Вие имайте търпение и не бързайте да се разочаровате от домашния си любимец, напомнят от портал за животни. Появата на проблемно поведение от страна на любимия ви ротвайлер може да се избегне с правилното му обучение, което зависи от вас. Пожелавам ви успех и много хубави моменти заедно!

Снимки от аквичоп

 • Фарера - Испания
 • Коментар: Град Фаррера - високо в планината.
 • Фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красив фонтан от аквичоп в Тарега
 • Райското пръскало
 • Коментар: Райското пръскало от Аквичоп ми до хижа Рай през месец юли 2011г.
 • Църквата в село Янтра
 • Коментар: Аквичоп и туризъм. Църквата в с. Янтра
 • Аквичоп в Барселона_14
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - край морето.
 • Аквичоп в Лерида - паметник с цигара
 • Коментар: Паметник с цигара в уста, от акчиопа в Лерида
Нагоре