Анализирайте футболните новини в пресата

Футболните мачове се коментират много в пресата, било то от треньори, футболисти или журналисти. За да разберем обаче дали всичко, което говорят тези хора е вярно трябва да се анализират мненията им. Това не е толкова трудно колкото вероятно звучи и днес ние решихме да напишем тази чисто футболна статия за да ви помогнем да научите или отгатнете крайния резултат на даден мач.

Повечето от нас запалянковците на футболни срещи и респективно изготвящи футболни новини, познават журналистите и пристрастията им към дадени отбори в България и дори чужбина. Лесно е да вникнете в дадена новина написана в поредния спортен вестник и да помислите върху нея. За целта ви трябва добро познаване на класиранията в отделните първенства, следене на мачовете и не на последно място малко история.

Вижте подписа на даден журналист и проследете неговите футболни новини за даден двубой. Направете съпоставка на вашето и неговото мнение и вижте дали те се припокриват. В никакъв случай не толерирайте пристрастни коментари за даден мач от сорта на ”Аз съм фен на Барселона и заради това мисля, че те са страхотен отбор”.

Истинските спортни журналисти разглеждат възможностите на двата тима изправили се един срещу друг. Те не говорят за изявени фаворити и твърди знаци, а по-скоро накланят везната към единия отбор, като дават точна обосновка за изхода от двубоите.

Имате шанс да направите преценка на публикациите в пресата за дадени мачове, ако потърсите информация в глобалната мрежа. Интернет е мощен извор на спортни новини, футболна история, енциклопедични данни и тем подобни. Когато ви се дава някакъв знак за определен мач то веднага потърсете мнението на обикновените играчи в нета, защото често то е по-добро от онова на така наречените футболни журналисти и експерти. Проверявайте и сайтовете за футболни новини, и следете тяхната успеваемост, за да прецените дали може да им се доверите.

Трябва да знаете, че понякога журналистите слагат новините в устата на интервюираните личности. Макар несъгласието на даден треньор или футболист, коментатора настоява на всяка цена той да каже това което иска ”двеста зора” той изкопчва новините от него. Дали обаче то не е направено само и само с идеята интервюираната персона да се отърве от амбициозния журналист, историята мълчи.

Краткият ни съвет към всички, които правят интерес към футбола е да подхождат аналитично към новините и футболни мачове във вестниците, били те ежедневници или други тиражи. Само тогава вие ще може да сте сигурни, че дадената личност има правилни виждания за набелязаната от вас среща.

Обобщение

Не приемайте за меродавни анонимните футболни новини в пресата. Добре е те да са подписани от определен журналист, спортист или друга личност обект на предвиждането. В противен случай се обърнете към интуицията ви и не си хвърляйте нервите на вятъра само и само защото някой е написал нещо някъде. Желаем на всички много успехи в съвременните игри предлагащи постоянни емоции от футболни мачове, които при малко повече упоритост могат да ви донесат невероятни изживявания. Бъдете внимателни при разглеждането на футболни новини.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Лерида - паметника в мен и до мен
 • Коментар: Два "паметника" от Акчиоп в Лерида
 • Кулата на крепостта в Лерида
 • Коментар: акчиоп в Лерида - 2005 годна. Кулата на крепостта - точно в центъра на града, построена върху един хълм.
 • Хижа Рай под нас
 • Коментар: хижа Рай, погледната от основата на Райското пръскало. Отнема 30 минути да се качиш до там - но си заслужава
 • Интересен пейзаж от аквичоп
 • Коментар: Интересен пейзаж направен от аквичоп на Дряновски манастир и едноименната еко пътека. Манастира се е сгушил между хълмовете прорязани от река и железопътна линия.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Още един аквичоп изглед от Габрово - Гарата. На заден план - телевизионата кула в местността "Градище".
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - извисяващи се струи вода на голяма височина.
Нагоре