Качествени фотоволтаични модули

Искате ли да се възползвате от безплатната енергия и по този начин значително да намалите сметките си?

В последните години много се говори за възобновяемата енергия, замисляли ли сте се как можете да я използвате и да печелите от нея?

Източникът, който генерира тази енергия е навсякъде около вас, виждате го всеки ден – трябва само да съумеете да го използвате и да го накарате да работи за вас.

Направени са изследвания, според които Слънцето излъчва около 1.37 киловата мощност на квадратен метър земна площ. Тази енергия е „зелена”, ние можем да се възползваме от нея. Добиването и не отделя никакви вредни вещества в атмосферата, тя е екологично чиста. Тя съществува непрекъснато, а добивът и е напълно безшумен и безплатен.

Това е много хубаво, но за да успеем да уловим тази енергия, ние трябва да разполагаме с фотоволтаични модули, които улавят слънчевите лъчи и ги преобразуват в електричество, което може да се използва за загряване на вода, за отопление, осветление и др.

Соларните модули са източници на енергия, при тях електричеството протича между два полупроводника, които при излагане на слънчева светлина са в контакт един с друг. Образува се панел, когато бъдат свързани помежду си клетките, а когато се свържат няколко панела, се получава соларна система. Нека обърнем внимание на основните типове фотоволтаични модули.

Знаете ли какви основни типове модули можете да намерите на нашия пазар?

Най-разпространени са фотоволтаичните модули, които използват технологията, която е на основата на силиция. Те се делят на три основни типа: аморфни, монокристални и поликристални.

Чистотата на силициевият кристал, при монокристалните фотоволтаични модули е 0.9999, а КПД – то му достига до 17%. Единичен монокристален модул може да постигне производителност от 300 W. Този вид модули се използват за домакинствата или за изграждане на фотоволтаични паркове, те са с най-голяма ефективност.

Поликристалните модули са почти същите като монокристалните, като при тях разликата идва от това, че КПД – то им достига до 14%.

При аморфните соларни модули, чистотата на силиция е най-ниска – 0.99, а КПД – то им достига до 10%. Въпреки тези си ниски стойности, тези модули не са за пренебрегване, защото могат да произвеждат енергия дори в лошо време, причината за това е, че не се влияят от разликите в температурата.

Това са накратко предимствата и недостатъците на трите вида модули, ако се чудите какъв тип да изберете, според нас най-добре е да се насочите към монокристалните. Все пак, те имат най-висок КПД.

Има и нестандартни соларни модули, повече за тях може да научите в сайта ни.

Обърнете се към тях, това е водеща компания, която произвежда и доставя фотоволтаични соларни модули. Можете да разгледате продуктите, които предлага фирмата. Те са изработени от антирефлексно, соларно стъкло, ламиниращо фолио, моносоларни клетки и алуминиева рамка. Монокристалните модули са много устойчиви, при голямо натоварване, за тях се изисква минимална поддръжка и имат 25 годишна гаранция.

В уеб сайтът, можете да разгледате всички предлагани продукти, да видите техните цени и да научите подробности относно монтажа и поддръжката.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп до входа на крепоста
 • Коментар: Входа на крепостта, сега е вход за музеят.
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_3
 • Коментар: До водопада Кадемлийско пръскало. Като се скри слънцето и много застудя. А пръските от падащата вода се вееха на страни и падаха и върху нас.
 • Още един кадър от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - последен кадър!
 • аквичоп на етъра
 • Коментар: Стара сграда и жени практикуващи занаяти от аквичоп на "Етъра"
 • Чешма от аквичоп до Видимско пръскало
 • Коментар: Чешма от аквичоп до Видимското пръскало. Над чучура има релеф на мечка.
 • Хижа Триглав
 • Коментар: Сника от скалите над хижата по време на аквичоп до хижа Триглав. Хижата и останалите постройки са някъде допу на поляната. При голямо приближение се забелязва и нашата палатка :)
Нагоре