Добрият СПА дизайн изисква тонове креативност

Интервю с управителя на компанията Спа Дизайн България, занимаваща се с изготвяне и осъществяване на СПА и Уелнес проекти. Фирмата има зад гърба си над 100 обекта и още толкова доволни клиенти. Разполага с шоурум в Бургас, а скоро и в Скопие.

Решихме да попитаме собственика Спа Дизайн България, как се прави един СПА дизайн и кое е основното в работата му. Ето какво ни отговори той:

„Добрият дизайн на СПА центрове било то за хотел а и каквото и да е друго, се прави от добре смазан екип от професионалисти, и това е най-важното условие. Най-първо отиваме всички – електро специалисти, ВиК, интериорни дизайнери и оглеждаме мястото. Всеки дава идеи как то може да бъде пригодено, какво би се оказало проблем, кое би помогнало и така нататък. Получаваме и строителния план на сградата, за да бъдем още по-точни. После интериорните дизайнери започват работата си на хартия и компютър. След като те имат план за визията и устройството на помещението, обсъждат с другите специалисти дали той е абсолютно приложим и какви са възможностите му за изпълнение. Същият план се показва и на клиента, за да получим и неговото одобрение, като по желание се изготвя и 3D анимация, за да се добие по-голяма представа как ще изглежда готовият обект.

После започваме работа по осъществяване на проекта. И тук е важното екипът да е професионален и сплотен, работата на всеки един зависи от работата на другия, координацията трябва да е пълна. Когато по-грубата работа по обекта е свършена и той вече е добил някакъв вид с оглед на устройството си, интериорните дизайнери и строителните специалисти започват да обмислят орнаментиката, детайлите, цветовете. Какви мебели ще отиват на мястото. Какъв цвят оборудване и кой точно модел ще пасне по-добре на обстановката. Какво друго може да се направи, за да може когато клиентът влезе, да се почувства напълно отпуснат и да забрави за проблемите си. Това е много важно.

И накрая, когато всичко е готово, идва време за забавната част – изпитване на новият СПА дизайн, лично от създателите му. Това се прави не само за наше удоволствие, но и за откриване на евентуални проблеми и последни корекции, които трябва да се нанесат. След като свършим всичко това, предаваме обекта и празнуваме.

Това е всичко, надявам се отговорът ми да е полезен на някого."

Благодарим Ви за изчерпателния отговор и му пожелаваме успех в бъдещите проекти на компанията Спа Дизайн България.

Снимки от аквичоп

 • Пейзаж от аквичоп на Дряновски манастир
 • Коментар: Красив пейзаж от аквичоп по екопътеката на  Дряновски манастир. Снимката е направена по посока Велико Търново.
 • Спасяване след аквичоп
 • Коментар: Учение по спасяване след злополучен аквичоп. Пред пещерата Бачо Киро до дряновки манастир се натъкнахме на учение.
 • Фарера - Испания
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - по реката с лодка.
 • Аквичоп на Райското пръскало
 • Коментар: Аквичоп до хижа Рай. Зад мен е Райското пръскало. Това е най-високият водопад на балканите - 124 м.
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_6
 • Коментар: Панорамна снимка на Кадемлийското пръскало от нашият аквичоп на палатка до хижа Триглав, в подножието на едноименият връх.
 • Аквичоп до странни скали
 • Коментар: Аквичоп до странни скали, към връх Ботев.
Нагоре