Няколко ужасяващи факти за кремацията

След някакъв инцидент, като например автомобилна катастрофа, падане от високо, затискане от тежки предмети и т.н. в погребалните агенции постъпват доста обезобразени и разчленени тела. В такъв случай трябва да се поработи доста по въпроса. Траурната агенция предлага и подобен вид услуги по балсамиране на покойници, предвид факта, че трупа ще бъде в отворен ковчег по време на церемонията.

Някои близки на починалия искат отворен ковчег дори, когато след това следва кремация. Това може да представлява проблем, защото има потресаващ брой много жестоки начини, по които може да се умре. Има случай на убийства на жертва, която е била намушкана над дузина пъти и след това запалена.

Също така депресиращо голям брой хора се самонараняват с огнестрелни оръжия и умират от рани в главата и гърдите. Има и случай на обезглавяване. В такива случай на помощ идват специалистите от бранша, които могат да оправят почти всичко. Възстановяването е един вид форма на изкуство, то е  като наука, и един добър погребален агент, потни няма нещо, което да не може да фиксира.

Погребалните агенции разполагат с широка гама от инструменти, в зависимост от това, което трябва да се направи. Някои от нещата са доста основни, като покриваш грим за натъртвания и разфасовки с восък и козметика.

Ако трупът е с тежки наранявания на главата, може да се възстановят големи части от черепа с помощта на специален вид шпакловка и замазка, восък, или гипс. Може да се закачат отново отрязаните крайници с помощта на специални материали за възстановяване на повредени кости и мускули. Така например, в случаите на обезглавяване, може да се използва дървен дюбел да се присъедини отново главата съм тялото, след това се зашива врата.

С помощта на малко восък и козметика, трупа може дори да бъде облечен с нормална риза или рокля. Има случаи, в които може да се ремонтира напълно всичко, с прости трикове като накланяне главата по определен начин, поставяне на шапка върху нея, или просто затъмняване на осветлението е достатъчно да прикрие проблема. Все пак не трябва да се забравя, че тялото просто ще лежи в ковчега.

При по-тежките случай на автомобилни катастрофи или такива с мотор, обикновено труповете са много раздрани и с множество прободни рани и разкъсани крайници с много охлузвания и наранявания на лицето. В такива случай се балсамират отделно частите на тялото, използвайки техника, наречена инжекция сечение и трупа остава да предстои цяла нощ, докато всичко стане твърдо и сухо. На следващата сутрин, се зашива  всичко така, че да си дойде на мястото и да придобие добър външен вид.

Всичко това се прави, когато след тежки инциденти близките и роднините на починалия все още искат отворен ковчег. Това има значение за хората, за да може да се види техния любим човек за последен път, така като те го помнят. И може и хората да си имат причина за това.

Това се е практикувало в продължение на хиляди години, а днес се предлага дори онлайн. В случай, че това е само за семейството, тези 10 минути са от съществено значение.

Снимки от аквичоп

 • подводница-от-Аквичоп в Барселона_17
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - стара подводница
 • Аквичоп в Лерида - изглед
 • Коментар: Изглед от квартирата на Аквичоп в Лерида.
 • Кану-каяк във Фарера
 • Коментар: снимка на кану-каяк от аквичоп във Фаррера
 • Аквичоп на Етъра
 • Коментар: аквичоп в етнографски музей на открито "Етър". Стара архитектура, запазени и пресъздадени обичаи и занаяти от миналото.
 • Гъби от кавичоп до триглав
 • Коментар: Красива снимка на гъби, направена от приятелкатами по време на аквичоп до хижа Триглав. Снимката е направена над хижата по посока върха.
 • Долмабахче сарай
 • Коментар: Долмабахче сарай от аквичоп в Истанбул преди две години.
Нагоре