Доставка от САЩ, пощенски разходи, мита и такси

Ако правите планове да пазарувате от Америка, то в следващите няколко реда, ще ви разкажем за това, какви пощенски разходи, мита и такси ще заплатите за доставка от там.

Когато си изберете магазин в САЩ от който искате да поръчате, е много важно да откриете размерите на пратката и нейното тегло. Тази информация е важна, тъй като ако използвате посредник за доставка от САЩ, на пример нашият сайт то това е информация на чиято база ще бъдат изчислени пощенските разходи до България.

 Много е важно, по възможност да имате и размерите на пратката. Причината за това е, че освен теглото, в куриерските услуги съществува и нещо, наречено "Обемно тегло" което се използва за пратки с по-големи размери. Обемното тегло се изчислява на база, височина, ширина и дължина и разделено на някакъв коефициент. По този начин, пратки с голям размер, но малко тегло, могат да се окажат също толкова скъпи, като на пример пратка с тегло 50 кг.

След като получите тези данни, може да ги въведете в калкулатора на www.Shipito.bg, и ще получите точната цена за доставка до България. Ако не знаете точните размери на пратката, то тогава, ще получите приблизителна цена, която да ви ориентира дали си струва да поръчвате от САЩ или не. Трябва да имате в предвид, че в момента, цените на пратките през DHL са изключително ниски, ако вие сте клиент на нашият сайт за доставка.

Един от честите въпроси, които получаваме е, какво мито и ДДС ще платя при пристигане на пратката в България.
В този случай, има няколко зависимости които могат да ви ориентират за ДДС-то и митата които ще платите.
На първо място е важно да знаете, че ако пратката е с цена над 15 евро, то със сигурност ще платите ДДС в размер на 20%. За щастие, мито ще платите едва при положение, че цената на пратката която получавате е над 150 евро. В този случай, митото, се определя според действащата митническа тарифа. За съжаление тя е доста трудна за разбиране, то човек който не се занимава в тази посока, но най-грубо казано, за дрехи ще платите около 8% мито, за обувки около 12,5%. Естествено, това само при положение, че пратките ви са цена над 150 евро.

Други такси
Трябва да имате в предвид, че има и още някой такси, които бихте платили, а именно около 4 или 6 лева, на Български пощи, за съхранение на пратката и още около 5-6 лв. за превод на ДДС и/или мито. 

Въпреки всичко, пазаруването от САЩ, остава един от най-изгодните начини да се сдобиете с дрехи, компютри и ред други продукти, на цени доста по ниски от тези в България.

И накрая няколко съвета: 

 •  Компютърната техника и компоненти са освободени от ДДС
 • Най-изгодни като обем са пратки с размери 58х48х32 см и тегло около 18-20 кг.
 • DHL могат да освободят пратката вместо вас, но е необходимо да им предоставите пълномощно
 • Използвайки услугите на сайта ни няма да платите мито върху пощенските разходи, които по принцип се включват в калкулацията му, тъй като пощенските разходи се заплащат от компанията. След това може да получите фактура за услугата, на същата стойност.

Надяваме се, че тези наши съвети за доставката от Америка, са ви били полезни. Ако въпреки всичко, предпочитате да пазарувате от Англия, то в този случай, услугите на сайта за доставка от Англия - биха били полезни за вас!

Снимки от аквичоп

 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - извисяващи се струи вода на голяма височина.
 • Аквичоп по средата на прехода
 • Коментар: Някъде в ляво зад хълмовете остава и връх Ботев, но сме още ниско за да го видим. Пейзаж от аквичоп по пътя към хижа Триглав.
 • Красив пейзаж от аквичоп в Истанбул
 • Коментар: Пейзаж с цветя от аквичоп в азиатската част на Истанбул.
 • Ботев връх
 • Коментар: Снимка за спомен от Аквичоп до Ботев Връх.
 • Аквичоп до хижа рай
 • Коментар: 23.07.2011 година - на път за хижа Рай
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
Нагоре