Металните врати - положителни и отрицателни страни

Метални врати се използват и произвеждат от не малко време, но преди години изглеждаха в известна степен грозновати, защото бяха само грубо напаснати стоманени плоскости с касова брава и рядко шпионка. В момента нещата са се променили - тези метални врати могат да притежават външен вид като нормалните дървени, а и също така могат да са и доста по-луксозни. Разликата помежду им е в това, че блиндираните врати са доста по-здрави и трудно-разбиваеми от дървените.

Нека изброя някои от положителните страни и слабостите на този вид врати.

Предимствата:

 • Изглед: Сега, тези врати има възможност да бъдат с почти всякаква визия – има вариант да бъдат боядисани по Ваш избор, има вариант да са с фурнир - с изкуствен или естествен такъв, има вариант да бъде положено фолио, което да изглежда като фурнир. Чрез това е възможно да добие вид, който да прилича изцяло на Вашият вътрешен дизайн.
 • Цена: Преди не много години тези метални врати бяха лукс и хора с по-големи финансови възможност можеха да си закупят, но в момента не е така. Цените варират от 200 лв., до няколко хиляди лв., в зависимост от доста неща като: допълнителни възможности като включване към аларма, с sim карта (за изпращане на СМС при отваряне или направо повикване на предварително зададени телефони) и други, закрепване, ключалките, масивност на стоманените листове, защита.
 • Изолация: Повечето от вас си мислят, че металните врати допускат всякакъв шум и задържат студа. Това въобще не е вярно. В зависимост от това с какъв брой листа стомана е самата врата, но в повечето случаи двупластовите врати се изпълват с изолираща вата, която е както топлоизолационна, така и шумоизолираща. Ако е и изолирана, както е нужно, то ще бъдете на 100% изолирани от външния свят.Сигурност: По подразбиране, Вашата входна врата е най-вероятното място за разбиване от апаши. Металните врати издържат и на най-силовите техники, но при все това не забравяйте, че е почти задължително да имате и добра брава (ключалка), поради причината, че ако е най-обикновена,се равнява на това - да не притежавате никаква врата. Ако сте си монтирали такава, то вратата Ви може да се каже, че е неразбиваема.
 • Здравина: Обикновените врати често не се справят климатичните амплитуди и влагата, докато при металните врати, това не е никакъв проблем - те не биват засягани по никакъв начин.

Минусите. Някои от тях не мога да кажа, че са такива, но ще ги причисля там:

 • Масивност: Поради тежината си, този вид врати се затварят и отварят с малко по-голямо усилие, ако на това може да се каже минус, естествено. Но в крайна сметка, колкото по-масивна е една врата, толкова е по-взломоустойчива. Ако крилото е леко, това ни подсказва, че е направена от много фини стоманени ламарини, което си е компромис.Захващане (не е точно недостатък): Поради материала, от който са изградени, тези врати са доста масивни и не могат да бъдат сложени от който и да е. Това означава, че няма да имате възможността си закрепите сам този тип врата в дома си. Би било добре да се инфорормирате за фирмата, от която сте преценили да си купите врата за Вашият апартамент. В днешно време в интернет пространството имате възможност да си набавите нужната информация за абсолютно всичко и всички, така че с малко повече търпение и четене ще откриете нужната за Вас.
 • Изменения: За съжаление, с монтирането на шпионка няма да е възможно да се справите сами, ако при закупуването не сте си поръчали. Стоманените листове са изключително здрави и тази манипулация ще е почти невъзможна за Вас. За пореден път ще е нужно да се свържете с специалист или фирма.

За епилог ще споделя, че сега е не само наложително, но според мен е направо задължително човек да оборудва апартамента си с метална врата, защото кризата, безработицата и немотията подбуждат все повече и повече хора да осъществяват простъпки, за съжаление.

Снимки от аквичоп

 • Изглед над хижа Рай
 • Коментар: хижа Рай далече под нас, на път за Аквичоп до Ботев връх.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Още един аквичоп изглед от Габрово - Гарата. На заден план - телевизионата кула в местността "Градище".
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - извисяващи се струи вода на голяма височина.
 • аквичоп пред църквата
 • Коментар: аквичоп пред една от многото църкви в Габрово. Тази е любимата ми. :)
 • Аквичоп в Янтра - на път към върха
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - по пътя към върха.
Нагоре