По уханието на парфюма посрещаме и новия сезон 2013/2014

Есента и зимата вече заемат своето място в мислите ни. Лятото е в разгара си, съвсем скоро ще ни остави енидствено красивите спомени и ухания. Обръщаме поглед и към модата за идния сезон, както и смяната на парфюма. Есенните аромати са по-тежки и сладникави от летните. Те носят послания за романтика, страст и мистерия. Студеното време ни подтиква да търсим нотки топлина за своите мисли и емоции. Откриваме ги в оригиналните парфюми, които ни синхронизират с посланията на есента. Любимите плодови нотки можем да открием и в есенните аромати, добре съчетани с дървесина, леко горчив привкус, но пък и с много нежност. Ако бъде добавено и уханието на жесмин или друг цвят те навяват усещане за чувственост.

Усещане за свежест търсим и през студените месеци. И си го доставяме с аромата на листа виолетка, босилек и лимон, а защо не и момина сълза през есента. В някои парфюми лесно долавяме кожени нотки, чрез комбинация от амбър и благородно пачули. Мекота и дързък дух се носят от допълнението на ванилия и роза.


Кога, ако не през зимата търсим най-много топлина!? Чувственост и подчертана яркост на личността ни придават ароматите на сладки медни нотки, червен плод, шипка и роза. Желание за спонтанност добавя бадемовият акцент в парфюма. Изборът на правилният аромат е важен през всеки сезон. Той е отражението на духа и стилата на жената. Винаги елегантни се чувстваме „наметнали” воала от аромати на папрат, бергамот и мандарина в уникално съчетание с лавандула или други виолетови цветя. За дамите, винаги придружавани от свежест и мистериозна топлина са оригиналните парфюми с примесени аромати на пипер, мандарина, жасмин, разбира се ванилия и сандалово дърво. За магнетичните дами, излъчващи сексапил и женственост са най-подходящи ориенталските ухания на нектарина, орхидея и кожа.

Да следим модните тенденции при ароматите е също толкова значимо, както и какво ще облечем днес. Знаейки дори малко за усещането, което носят парфюмите би ни ориентирало при избора на подходящия за нас. И все пак основното е да се доверим на интуицията си, защото да опишем с думи уханието винаги е неточно, нещо убягва. Нещо, което долавяме със сетивата си, с което възприемаме човека срещу нас още преди да е отговорил. Парфюмът е по-важен дори от дрехата, защото той „говори” на нашето подсъзнание, на нашето неосъзнато възприятие, дори събужда асоциации с нещо вече преживяно. Старата поговорка „По дрехите посрещат...” може би е трябвало да започва с „По парфюма посрещат...”.

Снимки от аквичоп

 • пейзаж_22
 • Коментар: Хубав пейзаж в парк от Аквичоп в Барселона
 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Пейзаж от аквичоп във Фарера
 • Кратък аквичоп на път за Ботев
 • Коментар: Кратък Аквичоп, на път за Ботев връх
 • Нощен фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красивият фонтан - през нощта от аквичоп в Тарега
 • Пейзаж сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - пейзаж
 • Фонтан от аквичоп в Тарега
 • Коментар: Красив фонтан от аквичоп в Тарега
Нагоре