По уханието на парфюма посрещаме и новия сезон 2013/2014

Есента и зимата вече заемат своето място в мислите ни. Лятото е в разгара си, съвсем скоро ще ни остави енидствено красивите спомени и ухания. Обръщаме поглед и към модата за идния сезон, както и смяната на парфюма. Есенните аромати са по-тежки и сладникави от летните. Те носят послания за романтика, страст и мистерия. Студеното време ни подтиква да търсим нотки топлина за своите мисли и емоции. Откриваме ги в оригиналните парфюми, които ни синхронизират с посланията на есента. Любимите плодови нотки можем да открием и в есенните аромати, добре съчетани с дървесина, леко горчив привкус, но пък и с много нежност. Ако бъде добавено и уханието на жесмин или друг цвят те навяват усещане за чувственост.

Усещане за свежест търсим и през студените месеци. И си го доставяме с аромата на листа виолетка, босилек и лимон, а защо не и момина сълза през есента. В някои парфюми лесно долавяме кожени нотки, чрез комбинация от амбър и благородно пачули. Мекота и дързък дух се носят от допълнението на ванилия и роза.


Кога, ако не през зимата търсим най-много топлина!? Чувственост и подчертана яркост на личността ни придават ароматите на сладки медни нотки, червен плод, шипка и роза. Желание за спонтанност добавя бадемовият акцент в парфюма. Изборът на правилният аромат е важен през всеки сезон. Той е отражението на духа и стилата на жената. Винаги елегантни се чувстваме „наметнали” воала от аромати на папрат, бергамот и мандарина в уникално съчетание с лавандула или други виолетови цветя. За дамите, винаги придружавани от свежест и мистериозна топлина са оригиналните парфюми с примесени аромати на пипер, мандарина, жасмин, разбира се ванилия и сандалово дърво. За магнетичните дами, излъчващи сексапил и женственост са най-подходящи ориенталските ухания на нектарина, орхидея и кожа.

Да следим модните тенденции при ароматите е също толкова значимо, както и какво ще облечем днес. Знаейки дори малко за усещането, което носят парфюмите би ни ориентирало при избора на подходящия за нас. И все пак основното е да се доверим на интуицията си, защото да опишем с думи уханието винаги е неточно, нещо убягва. Нещо, което долавяме със сетивата си, с което възприемаме човека срещу нас още преди да е отговорил. Парфюмът е по-важен дори от дрехата, защото той „говори” на нашето подсъзнание, на нашето неосъзнато възприятие, дори събужда асоциации с нещо вече преживяно. Старата поговорка „По дрехите посрещат...” може би е трябвало да започва с „По парфюма посрещат...”.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп на Хотнишки водопад_7
 • Коментар: Аквичоп на Хотнишки водопад - снимка от високо
 • ледник под Ботев връх
 • Коментар: Аквичоп до Ботев Връх. Ледник под върха, от тук се захранва Райското пръскало.
  Обърнете внимание на черната тениска с логото на Джумла! Wink
 • Аквичоп в Барселона_14
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - край морето.
 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_1
 • Коментар: Водопад Кадемлийско пръскало от аквичоп в Стара планина. Въпреки летният сезон, водобада беше доста пълноводен.
 • Аквичоп в Барселона_5
 • Коментар: Аквичоп в Барселона - по време на празника на града.
 • Аквичоп до Капалачърши
 • Коментар: Аквичоп до прочутият закрит пазар в Истанбул - Капалъчарши. На снимката се виждат и множеството посетители на пазара.
Нагоре