Бижута от стомана изместват скъпите метали

При създаването на бижута често скъпоценни камъни, монети или други ценни предмети се вграждат в благородни метали. Сплави на почти всички известни метали се срещат в бижутерията. Модерните бижута обикновено се изработват от злато, бяло злато, платина, паладий, титан, или сребро. Това със сигурност увеличава цената на бижуто. Голяма част от хората проявяват и някакъв вид нетърпимост към определен метал. Този проблем не съществува с бижутата, изработени от медицинска стомана.

Медицинска, хирургическа, неръждаема стомана или Stainless Steel e наименованието на стоманената сплав, която издържа на окисляване, патиниране и корозия. Материалът подлежи на лесна обработка, поради което и евентуален ремонт може да бъде извършен за кратко време. Масово използваната медицинска стомана за бижута е клас 316 е L. Хромът, който влиза в състава на медицинската стомана за бижута се свързва с въздуха и образува защита срещу окисляване. С бижутерийна стомана се изработват уникално красиви и качествени бижута с елементи “Сваровски”. За достъпната си цена тези бижута предлагат наистина много. Тъй като металът не отделя никел или хром рискът от инфекции и алергии е минимален. Металът трудно се огъва или чупи, не променя цвета си, не отделя никелови соли върху кожата и издържат на влага и резки температурни промени. Естествената медицинска стомана има тъмносив сребърен цвят, но при изработването на бижута нюансите и цветните оттенъци могат да наподобяват злато или сребро, да бъдат оцветени в синьо или червено. Цветът се поддържа по много елементарна технология, а именно с мека кърпа, натопена в сапунен разтвор.
Медицинската стомана добива все по-голяма популярност в бижутерията. Това се дължи единствено на нейните безценни качества-красота, блясък и здравина. Като добавим лесната поддръжка и ниската цена, както и перфектното съчетание с кристали и перли с марката “Сваровски” можем спокойно да предпочетем именно стоманата за бижутата си.

Компаниите за бижута ползват няколко технологии за обработка на медицинската стомана. При електрополирането се отстраняват и най-малките неравности по изделията и се постига наистина перфектно изглаждане на повърхностите. За изрязването на шарки и мотиви се използва ултразвукова нишка. Перфектно изписаните надписи се получават с лазерно гравиране. За постигане на мат ефект повърхностите се обработват чрез вид лазерно гравиране.

Бижута с елементи “Сваровски” и стомана могат да бъдат открити лесно в магазините за бижута в София. Голямо разнообразие очаква и всеки любител на on-line бижутерийните магазини.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп във Фарера
 • Коментар: Аквичоп във Фаррера - множество каяци.
 • Фотоси от аквичоп до хижа триглав
 • Коментар: Снимки на елементи от аквичоп до хижа Триглав. Подножието на Кадемлийското пръскало. Всичко е мокро от разпръскващата се вода от водопада по-горе.
 • Интересен пейзаж от аквичоп
 • Коментар: Интересен пейзаж направен от аквичоп на Дряновски манастир и едноименната еко пътека. Манастира се е сгушил между хълмовете прорязани от река и железопътна линия.
 • Магическите фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Кърваво червено оцветяване на магическите фонтани от аквичоп в Барселона.
 • Учение с въжета
 • Коментар: Учение с въжета и катерене по време на аквичоп. В друга част на района около Дряновски манастир се провеждаше учение и на други хора за провеждане на път с въжета по скалите.
 • аквичоп-хотница_2
 • Коментар: Хотнишки водопад - близък план на основният водопад
Нагоре