Особености при избора на счетоводна къща

Пловдив е втория по големина град в България. Освен това гр. Пловдив заема ключово място в центъра на плодородната Горнотракийска низина, има отлично логистично позициониране – до Автомагистрала Тракия, добре разработено летище, близко до столицата и на 10 км. от Родопите. Затова голяма част от бизнеса е съсредоточен именно в Пловдив. Поради тези причини няма да е изненада ако кажем, че успешно функционират множество фирми за счетоводни услуги в гр. Пловдив.

Но как да изберем добра счетоводна фирма из стотиците, които се подвизават във вторият по големина град в страната ни? Навсякъде битува практиката, че най-добре е някой да ни изпрати „с връзки”, като по този начин счетоводителите ще ни обърнат специално внимание и ще ни дадат по-прилични цени. Пловдив не е изключение от тази порочна практика, останало още от времето на комунизма, контрастираща със всяка пазарна логика. Ако един клиент избере счетоводна кантора на пазарен принцип, това значи че той е проучил пазара на счетоводни услуги в града, изпратил е множество запитвания, разгледал е няколко оферти за счетоводни услуги и е избрал най-добрите условия за неговия случай.

Освен това счетоводната фирма, за да задържи този клиент предвид силно конкурентната среда, ще подходи максимално отговорно и ще се опита да се докаже максимално. Как стоят нещата с евин „връзкар”. Той е изпратен от свой приятел или роднина (а понякога и счетоводителя е такъв), приема цената и условията на доверие, като често тя е по-висока от пазарната предвид това, че клиента е сигурен. Ако не е доволен от счетоводното обслужване, по-трудно може да прекрати отношения със счетоводната фирма, за да не злепостави човека, който го е изпратил. И така, не е трудно да се достигне до извода, че тези които се чувстват привилегировани и сигурни, че ще получат качествено и изгодно счетоводно обслужване, само защото са се изпратени или препоръчани, са в дълбока заблуда.

Затова всеки собственик или управител на фирма, пред който стои отговорната задача от избор на счетоводител или счетоводна кантора, трябва внимателно да направи своят избор – да използва препоръки от доволни клиенти, да изпраща запитвания за оферти и да селектира най-добрия за него вариант.

Снимки от аквичоп

 • аквичоп на Кадемлийско пръскало_2
 • Коментар: Аквичоп на Водопада Кадемлийско пръскало. Слънцето преваля и скоро ще се скрие в посока връх Ботев.
 • аквичоп в габрово изглед
 • Коментар: Изглед от Аквичоп в Габрово: Спортната зала, блоковете "Здравец" и "Дунав 1".
 • Аквичоп в Лерида - паметник с цигара
 • Коментар: Паметник с цигара в уста, от акчиопа в Лерида
 • Аквичоп сред облаците
 • Коментар: Аквичоп сред облаците - вече над 2000 метра надморка височина.
 • Фотоси от аквичоп до хижа триглав
 • Коментар: Снимки на елементи от аквичоп до хижа Триглав. Подножието на Кадемлийското пръскало. Всичко е мокро от разпръскващата се вода от водопада по-горе.
 • пейзаж_22
 • Коментар: Хубав пейзаж в парк от Аквичоп в Барселона
Нагоре