5 актуални съвета за грижа по маркови маратонки

В сезона на есенни и зимни дни, изборът на нови обувки става по-сложен, а грижата по тях провокира два пъти по-силно интереса. Ето, защо избрахме да насочим вниманието към темата грижа по маркови маратонки. Предвид факта, че в тези месеци от годината всичко съхне по-трудно, а маратонките са обувки, които най-често изискват почистване, се спираме на топ 5 актуални съвета дадени ни от специалистите по маркови стоки.

Как да съхнат – за да изсъхват по-ефективни маратонките след измиване, оставете ги за един ден на проветриви места и там където става течение. Вътре може да попълните с пергаментна хартия или вестник. Това ще помогне да се запази девствената формата на обувката и да се ускори процеса на сушене. Не оставяйте маратонката над отоплителен уред, за да не получите процеп или напукване и унищожаване на кожата.

Един от въпросите, които измъчват модовете през последните години е дали с чорап или без чорап да бъдат носени.

Отговорът е прост: всички обувки, освен ако не са сандали трябва да се носят с чорапи. Дори обувки и маратонки от текстил изискват ходилата свободно да дишат, колкото по-малко пот се отделя от тях, толкова по-рядко ще се налага да ги перете изцяло. От друга страна потта може да доведе до мехури или дразнене на кожата, гъбични заболявания и редица здравословни проблеми. Днес е възможно да се избере чорапи, за да задоволят всички вкусове, включително за много кратко незабележими.

Как да се справим с вмирисването на маратонките – ако сте избрали истински оригинални маратонки, едва ли ще имате този проблем. Ако обаче са ви пробутали реплика или менте маратонки, не се съмнявайте, че рано или късно краката ви ще се вмиришат. За да избегнете този проблем, поставяйте талк около пръстите на краката всеки път, преди да обуете чорап. Проветрявайте обувките след всяко сваляне от краката и изпирайте поне веднъж на 3 седмици. Добре е също така да използвате спрей дезодорант за маратонки. Такива има в специализираните магазини за обувки. Въпреки това, трябва да разберете, че дезодорантите не реанимират, а по-скоро са превантивна мярка. Един път седмично проветрявайте на балкона и стелката, като извадете и измийте, или дори да се опитате да измиете самата маратонка вътре със сапун и четка.

Що се отнася до внимание и съхранение на оригинална маратонка - обувки, предназначени главно за да се носят на път се съхраняват и за транспортиране в куфара. Такъв изисква обувката да се запълни с хартия и да се постави в оригиналната картонена опаковка. Функцията на хартията ще бъде в състояние да се изпълнява и от чорапи, което спестява пространство в багажа при пренасяне.

И за най-накрая запомнете, че избора на оригинални маратонки е незаменима част от ежедневието на всеки себе уважаващ се човек. Правилната грижа е само съпътстващото, което трябва да направите. Вземете своя ексклузивен модел маркови маратонки и се радвайте на комфорта, който доставят на ходилата ви.

Снимки от аквичоп

 • Аквичоп в Янтра - на път към върха
 • Коментар: Аквичоп и туризъм в село Янтра - по пътя към върха.
 • аквичоп в Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - кулата на библиотеката. Снимка малко преди обед :)
 • Аквичоп на Райското пръскало
 • Коментар: Аквичоп до хижа Рай. Зад мен е Райското пръскало. Това е най-високият водопад на балканите - 124 м.
 • Аквичоп в Лерида - паметник с цигара
 • Коментар: Паметник с цигара в уста, от акчиопа в Лерида
 • Съдът в Габрово
 • Коментар: Аквичоп в Габрово - да не стигаш до тук... :)
 • Красива зала
 • Коментар: Аквичоп в Истанбул и снимка на много красива зала в Долмабахче сарай.
Нагоре