Аквичоп.com и изборът на хостинг

За да притежавате свой собствен уеб сайт са Ви необходими две основни неща, без които не можете, това са домейн и хостинг.

Домейн – това е името, което се набира в браузъра, за да се види сайта.
Домейните могат да се разглеждат като безплатни - част от други големи сайтове, и платени – имена, които си избирате сами и си плащате ежегодно за това вие да ги ползвате.
Избора при домейните се свежда до това, коя фирма предлагаща домейни ще изберете. У нас всички хостинг компании предлагат и домейни. Затова моята препоръка е да изберете БГ компания, за да комуникирате с тях свободно и да нямате проблеми с плащания и евентуални документи.

Хост – това е мястото, разбирайте заделена за вас част от компютър, наречен сървър, където се намират файловете на Вашият сайт. При набирането на домейна Ви в браузъра се отварят именно вашите файлове от хоста.
Ако избора на домейн е въпрос на лично предпочитание, то избирането на хост е много важно за Вашият сайт. От правилния избор на хостинг компания зависи дали ще имате „главоболия" за в бъдеще със сайта си, или не.
За да изберете правилната хостинг компания, трябва предварително да имате представа от какво точно имате нужда.

1. Изберете местоположение на сървъра за файловете на вашия сайт.
Ако вашият сайт е предназначен основно да се разглежда в България, то трябва да изберете сървър, който е разположен у нас. Аналогично, ако сайта е предназначен да се разглежда в чужбина, то за предпочитане е файловете на Вашият сайт да са на сървър, разположен възможно най-близо до вашата аудитория.

2. Операционна система на сървъра.
Основните видове операционни системи, които се използват за сървъри са Unix, Linux и MS Windows. Поради липса на опит не мога да дам препоръки. В този случай моят избор зависи от интерфейса за управление на хоста, и аз предпочитам да използвам cPanel.

3. Вид на хостинг.
Повечето хостинг компании разделят своите услуги основно на:
- Споделен хостинг – най-евтин и предлага споделяне на ресурсите с други уеб сайтове разположени на един физически сървър.
- VPS – виртуални сървъри – при тях можете да разполагате сами с всичките ресурси на VPS, да избирате операционната система и използваните приложения.
- Нает сървър - разполагате с всички ресурси, избирате операционната система и приложенията. Имате възможност да предлагате на трети лица хостинг услуги. Най-скъп от описаните, но с най-много възможности.

4. Хостинг план.
От хостинг плана се определят параметрите за ползване, който ще Ви бъдат предоставени. Най-често споделеният хостинг се дели на три или четири в зависимост от предлаганите ресурси. Някои от наименованията са:
- Стандарт, старт, народен и други.
- Бизнес, Плюс, Евро и други.
- Премиум, Аванс и други.
- Ултра, Профи, Про и други.
Най-ниска цена и най-малко ресурси, както и брой възможни за хостване уеб сайтове имат първата група хостинг планове. С всяка следваща група се увеличават ресурсите и възможностите на споделеният хостинг.

Надявам се всичко по-горе да Ви е от полза при избора на качествена хостинг компания. Аквичоп.com би Ви препоръчал да ползвате някои от популярните и използвани у нас хостинг компании, като HOSTSEAN, Host Bulgaria и NS1. Разбира се има и много други хостинг компании и не забравяйте, че Вашият избор ще е от огромно значение за уеб сайта Ви.

Google+

Снимки от аквичоп

 • аквичоп на етъра
 • Коментар: Стара сграда и жени практикуващи занаяти от аквичоп на "Етъра"
 • Аквичоп до спортната зала
 • Коментар: Спортната зала в Габрово. Временен лунапарк, а сега кипи усилен ремонт на инфраструктурата до спорната зала. Не се препоръчва в мемнта аквичоп там.
 • Аквичоп в крепоста
 • Коментар: В коридорите на крепоста, вляво се вижда вътрешна градина на крепоста. На път за стълбичките на кулата...
 • Изгрева над хижа Рай
 • Коментар: Аквичоп на хижа Рай - слънцето "облизва" съседните върхове.
 • лалета в Истанбул
 • Коментар: Лалета в азиаткста част на Истанбул, от аквичоп преди 2 години
 • Фонтани от аквичоп в Барселона
 • Коментар: Магическите фонтани от аквичоп в Барселона - отново променят цветовете си.
Нагоре